Website bouw

Wat is er allemaal nodig om aan een website te komen?
In de Website Werkplaats onderscheiden we de volgende vier stappen.
Twee à drie stappen doe je zelf, de derde en vierde kunnen we samen doen, of doen wij voor jou.

Een werkplaats is een plek om onder leiding van de Meester(s) met anderen of 1-op-1 aan je eigen website te werken. Of waar je dat allemaal kan overlaten aan de vakmensen. Dus dat kan ook.

Website in 4 stappen

Stap 1 - Het idee

Het idee voor een website wordt geboren: buiten de werkplaats. Zo gaat dat met alles: auto’s, kleding en huizen, met kunst en met nieuwe uitvindingen: eerst krijgt iemand een idee en vandaar gaat het verhaal verder. Precies zo gebeurt dat in het geval van websites.

Dit website-idee komt op in jouw hoofd. Daar kun je over praten en van dromen.

Stap 2 - doelgroep en doel

De volgende stap is: je maakt schetsen, je doet onderzoek naar wat jij mooi vindt, welke functionaliteit jouw doelen dient. En welke sfeer je zou willen. Maak een lijstje van websites die je goed vindt. En schrijf op welke functionaliteit volgens jou nodig is. Stel eventueel ook een moodboard samen met schetsen, foto’s en kleuren die jou aanspreken. Dat brengt de website een beetje dichterbij naar de werkelijkheid: waar de wereld ’m kan bezoeken. Denk ook na over je websiteplan: Voor wie maak ik die website? Hoe zou die bezoeker, jouw ideale klant zich op deze website thuis kunnen voelen? Wat is daarvoor nodig?

Stap 3 - De inhoud

Voor de derde stap heb je inhoud (ook wel ‘content’ genoemd) nodig: teksten en beelden.

Ben je beeldend kunstenaar, dan zijn de beelden waarschijnlijk geen probleem, ben je tekstschrijver dan zijn de teksten geen probleem. Niet iedereen heeft beide kanten, dus daarmee helpen wij je.
In deze fase lopen sommige mensen een beetje vast. Het blijkt dan lastig om in woorden te zeggen wat je nou eigenlijk doet, wat uniek is aan jouw dienst of product. Daar zijn wij ook voor, om je daarmee te helpen. Wat jouw wereld is, alles wat voor jouw zo bekend is, doet denken aan wat water is voor een vis. Als je dat wilt, gaan we je helpen om dat te omschrijven. Zodat je klant weet waarvoor hij bij jou terecht kan.

Stap 4 - de bouw

Dan is er werk voor de werkplaats. Jij levert ons je moodboard en het lijstje met een aantal websites die je mooi en/of heel praktische vindt.
Dan gaan we in de werkplaats aan de slag:
1. Prototype,
2. Opzet bijstellen,
3. Tweede prototype,
4. Uittesten,
5. Nogmaals bijstellen en
6. Website gaat ‘live.’
Bij al deze fases geef jij je goedkeuring. Afhankelijk van hoeveel haast er mee is, doen we dingen tegelijkertijd of na elkaar.

Samenwerken

Er zijn ruwweg drie verschillende manieren van samenwerken met de Website Werkplaats om je website te bouwen:

  1. De hamer
  2. De schroevendraaier
  3. De zwaluwstaarten

Neem contact met ons op via het onderstaand formulier. Tijdens een vrijblijvend gesprek bepalen we de beste manier voor jou om met ons samen te werken.

De hamer

De hamer, het beeld zegt het al: simpel en effectief. De spijkers met een paar voltreffers in het hout en de boel zit in elkaar. Het gaat erom dat je een website hebt met de juiste informatie en die maken we met vakkennis en plezier voor je.

De schroevendraaier

De schroevendraaier-websites hebben een unieke identiteit. Hier zit al meer maatwerk in voor de informatie-websites met bijvoorbeeld een blog als interactief deel.

De zwaluwstaart

Met zwaluwstaarten maken we de prachtigste dingen. Dit is de maatpak aanpak voor iemand die bijvoorbeeld uitgebreide online shopping en chat-functionaliteiten in de website nodig heeft.