Klanten aan tafel

De leukste werkontmoetingen voor de Website Werkplaats gebeuren aan onze keukentafel. Daar ontvangen we mensen ‘live’ of met video. We praten over je website. Alle mogelijke onderwerpen passeren de revue.

Kwartjes vallen en mist trekt op. Omdat helder wordt wat jij wilt en hoe je daar kunt komen. Altijd een feestje!
Wie kwamen er de afgelopen tijd zoal aan onze keukentafel zitten? Laten we een paar van onze dierbare klanten voorstellen.

websitewerkplaats-website-ondersteuning-ondernemers-keukentafelgesprekken-coaching

Nadia

Nadia (48) komt aan onze keukentafel zitten. Ze vindt WordPress websites bouwen leuk en ze vraagt zich af wat ze daarmee wil. Ze is een ondernemer die op zoek is naar een onderneming. Puur voor de lol heeft ze een webshop gemaakt voor de vintage meubels die ze in haar eigen huis heeft staan. Naar aanleiding daarvan stelt Nadia Nik een groot aantal vragen over WordPress. Vervolgens stelt ze veel aanverwante vragen. Wat zijn de kenmerken van een goede webshop? Hoe verhuis je een website? Wat is een goede domeinnaam? En nog veel meer.
We hebben een leuk gesprek, allerlei avonturen die we met onze klanten hebben beleefd, komen aan bod. Als Nadia weet welke kant ze op wil, maken we een nieuwe afspraak. Ze appte onlangs dat het heel goed gaat met haar vintage webshop, dus het is mogelijk dat ze haar onderneming al heeft gevonden!

Emma

Emma (44) is docent in het onderwijs die een switch gaat maken: ze wil grafisch ontwerper worden. Ze heeft onlangs de opleiding gedaan en daar zat ook een WordPress module in. Ze blijkt websites bouwen erg leuk te vinden en ze wil zich daarin verbeteren. Voor haar eigen site en die van vrienden. Want haar hoofdinteresse blijft design. Haar website maakt gebruik van een geavanceerd thema: Divi. Daarmee kan je hele mooie sites bouwen – belangrijk voor een grafisch ontwerper. Alleen, na de allereerste dingetjes loop je bij Divi tegen een scherpe leercurve aan.
Emma heeft een hoop praktische vragen. Nik begrijpt dat ze wil weten hoe Divi ‘denkt’. Na twee sessies snapt Emma de taal van Divi goed. De meeste ‘dingetjes’ kan ze nu zelf oplossen en dat is fijn. Onze keukentafel heeft ze waarschijnlijk de komende maanden niet meer nodig.

Mirthe

Mirthe (39) is haptonoom en wil een aantal zaken verbeteren met betrekking tot de website en zichtbaarheid van haar praktijk. Haar website heeft ze deels zelf gemaakt met WordPress en ze voert ook zelf aanpassingen door. Terwijl we ‘achter de schermen’ bij de site met haar meekijken, vertelt ze me dat ze niet goed begrijpt waar ze mee bezig is. Haar vragen buitelen over elkaar. Er klinkt wanhoop in haar stem.
We gaan samen aan de slag, daar aan de keukentafel. Door en Mirthe gaan samen nieuwe teksten schrijven, Nik neemt haar website onder handen en brengt verbeteringen aan. We leggen Mirthe uit wat we doen en waarom. En al snel verdampt Mirthes wanhoop. Regelmatig zegt ze: ‘Oh, dat is eigenlijk heel logisch!’. Mirthe is blij met een behapbare to-do-lijst en met onze vervolgafspraak. We zien dat ze weer vertrouwen heeft: altijd fijn!

Olivia

Olivia (27) produceert natuurlijke oliën, zepen en badzouten en heeft een webshop. Via Zoom zitten we virtueel aan de keukentafel. Ze heeft haar webshop door iemand laten maken en loopt nu tegen een aantal dingen op die haar niet zo duidelijk zijn. WooCommerce is ook een vak.
Onze vragen: ‘Wil je leren hoe dit moet? Krijg je energie van een goed lopende, mooie en veilige webshop die je zelf gemaakt hebt?’ Het blijft even stil. ‘Ja, eigenlijk wel!’ Ze klinkt aarzelend. En dan volgt: ‘Maar ik maak veel liever zeep!’
Haar wensen zetten we op een rij, naast de noodzakelijke verbeteringen. Olivia neemt het besluit dat ze zich gaat concentreren op haar onderneming. Wij gaan haar blijvend ‘ontzorgen’ op het gebied van haar site. Dat vinden we namelijk ook leuk om te doen. De vindbaarheid van Olivia’s webshop is na een middag al aanmerkelijk verbeterd: hoera!

Wil je ook een gesprek?

Een gesprek met Nik en Door alleen? Of liever samen met andere ondernemers? We zitten aan de keukentafel en gaan aan de slag: Vragen stellen en vragen beantwoorden. Hieronder lees je vier voorbeelden.
Wil jij ook een keukentafelgesprek? Meld je aan via het formulier.